• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish
    Dimecres, 12 abril 2017 12:47

    Nou conveni signat

    Col·laboració amb el Montepio y Mutualidad de la Mineria Asturiana. 

    El Montepio de la mineria Asturiana i el Consell General dels Col·legis Oficials d'Enginyers Tècnics de Mines i Grau d'Energia d'Espanya han signat aquest matí a Oviedo un conveni de col·laboració que servirà per aprofundir en la seva història comuna i compartir experiències, instal·lacions i activitats : termalisme social al balneari de Ledesma, projectes intergeneracionals a la Residència de Felechosa, o descans en les destinacions de sol del Montepío, al Mar Menor i Costa de Almeria-Roquetes.
    A la signatura d'aquest acord van estar presents el president del Montepío, Juan José Glez. Polze, acompanyat per Ángel Orviz, Comptador de l'entitat i portaveu del Soci Protector de les Associacions Professionals de Mineria i el Coordinador de Juntes Locals, Arsenio Marentes, mentre que per part del Consell Nacional de Col·legis d'Enginyers Tècnics de Mines i Energia, van estar presents el seu president, l'andalús José Luis Leandro Rodríguez (és al seu torn president del Col·legi de Sevilla, Huelva, Cadis, Càceres i Badajoz i Canàries), acompanyat per José Augusto Suárez, president del Col·legi Asturià.
    Totes dues direccions, la del Grup Montepío i el Consell d'Espanya es van mostrar encantades amb aquest acord de col·laboració. José Luis Leandro va explicar que el mateix suposa donar un servei de valor per als seus prop de 7.200 col·legiats a Espanya; i fer-ho amb una entitat emblemàtica en la mineria espanyola.
    El Consell Nacional de Col·legis d'Enginyers Tècnics de Mines i Energia d'Espanya agrupa 12 col·legis. A finals de l'any passat el Col·legi asturià va obrir el camí a signar un conveni idèntic, per als seus mil associats al Principat. En conèixer la bondat de l'experiència, Madrid es va interessar per ampliar-lo al concert nacional, moment en el qual la direcció nacional va decidir consensuar-per al conjunt nacional propiciant la signatura d'aquest acord per a tot el conjunt d'Espanya. Castella i Lleó / Cantàbria, amb més de 1.500 col·legiats, és el més gran dels 12, seguit per País Basc i Astúries, més de mil dos, Andalusia (zona Huelva Sevilla Cadis Extremadura i Canàries) i Madrid, tot i que cobreix també zones com Galícia o Aragó, o Múrcia-Alacant-Almeria. José Luis Leandro va explicar que aquesta organització, que no respon a una organització d'administració política-autonòmica, "sinó als demarcacions dels vells districtes miners existents a Espanya".
    El president del Montepío es va mostrar molt satisfet perquè obre la via a professionals miners de diferents activitats més enllà del carbó, com a obra civil, pedreres ... i fins i tot pirotècnica. I va destacar el que simbòlicament suposa aquest conveni, "perquè ens permet recuperar llaços d'història comuna, com al seu dia vam fer amb l'Orfanato Miner-FUNDOMA o l'associació d'Antics Alumnes de la Universitat Laboral".
    Entre les repercussions positives de l'acord, els Col·legiats en aquesta entitat podran fer ara ús de les instal·lacions del Montepio a preus conveniats, sospesant la utilització de les mateixes per a activitats grupals o professionals d'interès comú.
     

    Àrea de Comunicació

    Grup Montepío de la mineria Asturiana

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.