• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    ACTUALITAT

    Novetats

    Novetats

    La informació i el moment en que aquesta ens arriba és clau. Tenir les millors eines ens posiciona en la millor opció, pot ajudar-nos a ajustar costos, aconseguir ampliar clients i millorar les condicions laborals en el nostre loc de treball. Per aquest motiu el col·legi ha d’obrir portes, portes que el col·legiat aprofitarà i que el portaran a aconseguir el valor afegit que tothom busca.

    Si esteu pensant en obrir-vos un Pla de Pensions, mireu-vos abans els avantatges que us ofereix Banc Sabadell per ser col·legiats nostres. Els seus plans de pensions ofereixen: Flexibilitat: es poden fer aportacions a partir de 30 euros, i amb una periodicitat mensual, trimestral, semestral i anual. A més a més, també es poden fer aportacions extraordinàries sempre que es desitgi. Àmplia gamma: disposen de diversos plans de pensions individuals, perquè escolliu el que s’adapti millor a les vostres necessitats. Fiscalitat favorable: us podeu beneficiar d’un estalvi fiscal de fins al 47 % de les aportacions fetes anualment. A més,…
    L'Institut de Graduats en Enginyeria i Enginyers Tècnics d'Espanya (INGITE) ha presentat un manifest per mostrar el seu desacord en la diferenciació i classificació dels enginyers entre "superiors" i "inferiors". Una controvèrsia que ja fa temps que es va posar sobre la taula i que encara avui es fa evident en processos de selecció, concursos públics o plecs administratius. L'objectiu d'aquest manifest és aconseguir que qualsevol titulat de Grau en Enginyeria pugui treballar i exercir la seva professió com enginyer arreu del món sense limitacions. En el document adjunt us podreu descarregar el manifest complet.
    En el document adjunt trobareu els pròxims cursos que oferirà el COGITI durant tot el mes de maig. Tots ells tenen un hiperlink que us portarà directament a la fitxa del curs, per obtenir tota la informació necessària i poder-vos matricular. Recordeu que per ser col·legiats del COETGME teniu un preu especial per les formacions. En el moment de matricular-vos, simplement haureu d’indicar que formeu part del nostre col·legi, per poder accedir als avantatges esmentats anteriorment.
    El Consell Científic del Geoparc Catalunya Central es va reunir el passat 20 d’abril a Manresa, per primer cop després de la pandèmia. El representant del COETGME, Narcís Picanyol, va poder assistir a la reunió on va posar de manifest la importància del patrimoni miner en el conjunt del Geoparc.
    En el document adjunt trobareu els pròxims cursos que oferirà el COGITI durant tot el mes d'abril. Tots ells tenen un hiperlink que us portarà directament a la fitxa del curs, per obtenir tota la informació necessària i poder-vos matricular. Recordeu que per ser col·legiats del COETGME teniu un preu especial per les formacions. En el moment de matricular-vos, simplement haureu d’indicar que formeu part del nostre col·legi, per poder accedir als avantatges esmentats anteriorment.
    El director de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó, i degà del COETGME, Juan Ignacio Navarro, han signat un conveni de col·laboració per l’intercanvi d’informació i millora del coneixement dels recursos geològics del conjunt del territori de Catalunya.
    Dimarts, 22 Març 2022 12:17

    Butlletí informatiu UPC Manresa

    Des del col·legi creiem que és important estar assabentats de les últimes notícies que succeeixen en el món acadèmic i que poden afectar al nostre sector i col·lectiu. Per aquest motiu, us volem compartir el butlletí informatiu de la UPC Manresa. En el següent enllaç podreu trobar l'edició número 35, corresponent al mes de març. Accedir al butlletí
    Dilluns, 21 Març 2022 17:00

    Canvi data - Curs presencial ITC 02.1.02

    Us informem que el curs es posposa i es reprograma pels dies 25, 26 i 27 de maig del 2022.
    En el document adjunt trobareu els pròxims cursos que oferirà el COGITI durant l'última el mes de març i la primera setmana d'abril. Tots ells tenen un hiperlink que us portarà directament a la fitxa del curs, per obtenir tota la informació necessària i poder-vos matricular. Recordeu que per ser col·legiats del COETGME teniu un preu especial per les formacions. En el moment de matricular-vos, simplement haureu d’indicar que formeu part del nostre col·legi, per poder accedir als avantatges esmentats anteriorment.
    Us informem que la data d’inici del curs es posposa i finalment començarà el 21 d’abril del 2022.
    El degà del COETGME, Juan Ignacio Navarro, es reuneix amb el director de l’Àrea d’Indústria i Energia de la Delegació del Govern a Catalunya i responsable de l’aprovació dels usos d’explosius en activitats, Lluís Terradas. El motiu d’aquesta reunió institucional ha estat per presentar l’estructura interna de la nova Junta de Govern del Col·legi i per continuar mantenint la bona relació que existeix entre ambdues institucions des de fa temps. Durant la trobada s’han tractat diferents temes d’interès pel nostre col·lectiu, però cal destacar la importància sobre la competència dels nostres col·legiats en l’elaboració dels plans d’emergència en espectacles pirotècnics.
    En el document adjunt trobareu els pròxims cursos que oferirà el COGITI durant l'última setmana de febrer i les tres primeres setmanes de març. Tots ells tenen un hiperlink que us portarà directament a la fitxa del curs, per obtenir tota la informació necessària i poder-vos matricular. Recordeu que per ser col·legiats del COETGME teniu un preu especial per les formacions. En el moment de matricular-vos, simplement haureu d’indicar que formeu part del nostre col·legi, per poder accedir als avantatges esmentats anteriorment.
    El 22 de març es realitzarà una sessió de debat sobre la Bioconstrucció i construcció sostenible, aprofitant la II Edició de la Fira Firhàbitat, que es farà durant els dies 3, 4 i 5 de juny del 2022.
    El COETGME es reuneix amb el director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Marc Sanglas, el cap del Servei d'Informació, Inspecció i Control Ambiental d'Activitats, Xavier Carbonell, i el subdirector general d’Intervenció i Qualificació Ambiental, Emili Dragone. 
    Dijous, 10 Febrer 2022 11:48

    Reunió institucional amb l'ICAEN

    El degà del COETGME, Juan Ignacio Navarro, es reunix amb la directora del ICAEN, Marta Morera, i el cap de la Divisió de Gestió Energètica del ICAEN, Joan Josep Escobar.
    En el document adjunt trobareu els pròxims cursos que oferirà el COGITI durant tot el mes de febrer. Tots ells tenen un hiperlink que us portarà directament a la fitxa del curs, per obtenir tota la informació necessària i poder-vos matricular. Recordeu que per ser col·legiats del COETGME teniu un preu especial per les formacions. En el moment de matricular-vos, simplement haureu d’indicar que formeu part del nostre col·legi, per poder accedir als avantatges esmentats anteriorment.
    En el document adjunt trobareu els pròxims cursos que oferirà el COGITI durant el mes de gener i la primera quinzena de febrer. Tots ells tenen un hiperlink que us portarà directament a la fitxa del curs, per obtenir tota la informació necessària i poder-vos matricular. Recordeu que per ser col·legiats del COETGME teniu un preu especial per les formacions. En el moment de matricular-vos, simplement haureu d’indicar que formeu part del nostre col·legi, per poder accedir als avantatges esmentats anteriorment.
    Dimecres, 05 Gener 2022 14:44

    Revista Energía&Minas 2021

    El Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos de Minas y Grados en Minas y Energia ha publicat el número 17 de la seva revista especialitzada “ENERGIA&MINAS”. Podeu accedir al visor online a través del següent enllaç: https://issuu.com/coetgme/docs/energiayminas17 Us recordem que el contingut de la revista del Consejo es fa a través de les aportacions que realitzen els diferents Col·legis Tècnics de Mines de tot l’Estat. La revista és anual, té una tirada digital que arriba a més de 10 mil lectors i es fan diversos centenars d’exemplars en paper, que s’envien a les administracions i empreses més importants…
    En el document adjunt trobareu els pròxims cursos que oferirà el COGITI durant el mes de gener. Tots ells tenen un hiperlink que us portarà directament a la fitxa del curs, per obtenir tota la informació necessària i poder-vos matricular. Recordeu que per ser col·legiats del COETGME teniu un preu especial per les formacions. En el moment de matricular-vos, simplement haureu d’indicar que formeu part del nostre col·legi, per poder accedir als avantatges esmentats anteriorment.
    L’objectiu principal del curs és aprendre a redactar i elaborar correctament un informe pericial tècnic. També es profunditzarà en les responsabilitats que comporta aquest tipus d’informe i en com actuar davant els Tribunals de Justícia. El curs es centrarà en tres grans blocs: Estatut jurídic del pèrit. Responsabilitats Com preparar un informe pericial Protocol del informe pericial Si busques ampliar el teu àmbit professional, realitzant aquest tipus d’informes, el curs et pot interessar. La formació l’organitza el grup Wolters Kluwer a través del seu campus virtual i es farà en modalitat e-learning. El curs començarà el 15 de març, té una…
    En el document adjunt trobareu els pròxims cursos que oferirà el COGITI durant l'última setmana de desembre i les dues primeres setmanes de gener. Tots ells tenen un hiperlink que us portarà directament a la fitxa del curs, per obtenir tota la informació necessària i poder-vos matricular. Recordeu que per ser col·legiats del COETGME teniu un preu especial per les formacions. En el moment de matricular-vos, simplement haureu d’indicar que formeu part del nostre col·legi, per poder accedir als avantatges esmentats anteriorment.
    Dijous, 16 Desembre 2021 11:48

    Butlletí informatiu UPC Manresa

    Des del col·legi creiem que és important estar assabentats de les últimes notícies que succeeixen en el món acadèmic i que poden afectar al nostre sector i col·lectiu.
    Divendres, 10 Desembre 2021 10:58

    Butlletí informatiu cursos COGITI (Setmana 50)

    Comencem amb la difusió dels cursos que té disponible actualment el COGITI
    Dijous, 25 Novembre 2021 15:11

    Nou conveni per fomentar la formació

    El COETGME signa un acord de col·laboració amb el Consejo General de la Ingeniería Técnica Industrial de España (COGITI) i el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Girona.
    Divendres, 19 Novembre 2021 15:23

    Màster en PRL

    Si estàs interessat en enfocar la teva carrera professional cap a la prevenció de riscos laborals, aquest màster et pot interessar.
    Dimecres, 17 Novembre 2021 14:01

    Junta General Ordinària de Col·legiats

    La junta es celebrarà el proper dia 3 de desembre a les 17:30h en primera convocatòria i a les 18:00h en segona convocatòria a la Sala d’Actes de l’EPSEM (Av. De les Bases, 61-73, 08242 - Manresa).
    Dimarts, 16 Novembre 2021 15:33

    Sopar Santa Bàrbara 2021

    Ens alegra comunicar-vos que aquest any tornem a celebrar el Sopar de Sta. Bàrbara i aquest cop, la trobada es farà conjuntament amb els estudiants de Mines de l’EPSEM.
    INGITE i METGEC aconsegueixen que l'Ajuntament desestimi les al·legacions dels col·legis d'enginyers i reobri el concurs públic que va ser suspès al març
    Si necessites actualitzar els teus equips tecnològics, mira’t abans els avantatges que Banc Sabadell ofereix als nostres col·legiats amb un preu especial
    Dilluns, 08 Novembre 2021 13:07

    “Fes xarxa, col•legia’t”

    El COETGME forma part de la Mesa d’Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya (METGEC), els quals han creat una campanya conjunta per difondre la importància de col·legiar-se entre les persones més joves, tant enginyers tècnics, graduats en enginyeria com entre l’alumnat que encara estigui cursant els estudis.
    Tenim una cita el proper 12 de novembre a les 9.45h a l'Auditori Campus de Cappont de la Universitat de Lleida. També en format Online
    Les millors universitats del món en Enginyeria (MIT, Stanford, Cambridge, ETH Zurich, Imperial College London, Oxford, Berkley…) ofereixen titulacions de Grau habilitants en Enginyeria de 4 anys, mentre que a Espanya pretenem imposar a qualsevol preu màsters addicionals d'entre 1 i 2 anys.
    Els cursos estan destinats a treballadors/es adscrits al Règim General, autònoms/es i persones en situació d’atur. Els participants que estiguin en situació temporal d’ERTO, compten com a treballadors. El nombre de places és limitat.
    ELECCIONS COETGME 2021. Els col·legiats ja poden consultar l'Acta d'admissió de candidatures i proclamació de candidatures provisionals 2021
    Què m’aporta el ‘Curs Oficial de Pilot Professional d’UAS STS (Nivell 3) + Pilot Radiofonista’?
    Dimarts, 21 Setembre 2021 22:41

    UPCamina. Georuta per Manresa, inscriu-te!

    L'activitat és gratuïta però per participar-hi cal inscriure's, la data límit és el dia 22 de setembre i hi ha places limitades!
    Dijous, 09 Setembre 2021 08:24

    Eleccions a la Junta de Govern del COETGME

    El Col·legi convoca eleccions per a la renovació íntegra de la Junta de Govern.
    La Prevenció de Riscos Laborals continua sent una matèria imprescindible en totes les empreses. Per aquest motiu, la demanda de professionals orientats i formats en PRL és cada vegada més gran en el mercat. Aconsegueix el títol màster i obtén el teu gran avantatge competitiu.
    SIGMADOT, la Societat internacional de geologia i mineria per al desenvolupament i gestió del territori, organitza el CURS DE GEOLOGIA, MINERIA, I EL SEU PATRIMONI EN LA ZONA ORIENTAL D’ALMERIA.
    SIGMADOT, la Societat internacional de geologia i mineria per al desenvolupament i gestió del territori, organitza el CURS GEOLÒGIC NATURALISTA a Coll de Nargó i els seus voltants.
    SIGMADOT, la Societat internacional de geologia i mineria per al desenvolupament i gestió del territori, organitza un TALLER gratuït amb l’objectiu de promoure el futur parc geològic i miner de la Llitera i la Ribagorça.
    SIGMADOT, la Societat internacional de geologia i mineria per al desenvolupament i gestió del territori, organitza una SORTIDA gratuïta amb l’objectiu de promoure el futur parc geològic i miner de la Llitera i la Ribagorça.
    Si et cal un canvi de vehicle, mira’t abans els avantatges que Banc Sabadell ofereix als col·legiats.
    Des del curs 2021-2022, l'accés a la professió d'Enginyer Tècnic de Mines es realitza a través del Grau en Enginyeria de Recursos Minerals i el seu Reciclatge.
    L’Associació Espanyola d’Empreses Especialistes en Talussos (AEEET) juntament amb ITeC ha realitzat una revisió de les unitats d’obra que afecten temes de protecció de talussos, donant com a resultat l’actualització i ampliació del Banc BEDEC.
    La rampa és la punta de llança del projecte industrial Phoenix, que està reconvertint l'activitat minera en una activitat sostenible i orientada a l'economia circular.
    Ordre TED/723/2021, de 1 de juliol, per la que s’aprova la Instrucció Tècnica Complementària 02.0.02 «Protecció dels treballadors contra el risc per inhalació de pols i sílice cristal·lina respirables», del Reglament General de Normes Bàsiques de Seguretat Minera.
    Coneix les primeres declaracions de José Luis Leandro, després de ser reelegit com a president, així com, els seus objectius per als propers quatre anys.
    El sector construcció en l’any u de la recuperació.
    Els col·legiats ja podem consultar l’última edició de la Guia DIS.

    Introdueix text a buscar

    Escull la categoria de notícies

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.