• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    ACTUALITAT

    Dijous, 26 Mai 2016 10:36

    Cinc coses que cal saber sobre el liti

    Dijous, 26 Maig 2016

    Els preus del carbonat de liti s'han més que triplicat des de començaments de 2015 conforme els subministraments no arriben a cobrir la demanda a causa de les dificultats de la seva extracció. Xina, que s'està passant cada vegada més als vehicles elèctrics, és el principal motor de la major demanda. Aquestes són cinc coses que cal saber sobre el mineral:

    1. Quins són els principals usos del liti?

    El liti és un metall tou de color blanc platejat i és el més lleuger dels metalls alcalins. En els últims anys s'ha emprat per fabricar bateries lleugeres i eficients. Les bateries de ions de liti són comuns en els productes electrònics de la llar. Els compostos de liti també s'han fet servir per tractar el trastorn bipolar.

    2. Per què creix la demanda?

    La demanda de liti podria triplicar-d'aquí a 2025, impulsada principalment per l'ús de bateries i, en particular, de bateries per a automòbils elèctrics, estima un informe del banc d'inversió Goldman Sachs. Els vehicles elèctrics, com el Model S de Tesla, que no utilitza motors alimentats per combustibles fòssils, seran probablement el factor més important que influeixi sobre la demanda, emfatitza el reporti.

    3. Qui produeix liti?

    Els tres principals països que produeixen liti són Xile, Argentina i Austràlia. El liti es produeix a partir de salmorres a Xile i l'Argentina i mines de roca dura a Austràlia.

    4. Com es compra i ven el liti?

    A diferència del que passa amb altres matèries primeres, el liti no té un mercat spot i no es cotitza directament en una bossa. Els preus es negocien en forma individual mitjançant contractes entre compradors i venedors. Els inversors poden comprar accions de productors de liti que cotitzen en borsa a Austràlia, per exemple.

    5. Quin impacte pot tenir l'augment dels preus del liti sobre el creixement del mercat d'autos elèctrics?

    Els analistes preveuen que els preus del liti pugin en el curt termini a causa de que és difícil afegir ràpidament oferta al mercat per satisfer l'alça de la demanda. No obstant això, el cost del material de liti per a un automòbil elèctric de gran autonomia és d'al voltant de 3,5% del total del cost de la bateria i, per tant, l'increment de la cotització probablement no destruirà l'adopció de vehicles elèctrics, segons l'informe de Goldman Sachs.

    Font: The Wall Street Journal

    Introdueix text a buscar

    Escull la categoria de notícies

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.