Catalan Spanish
 • 93 215 13 59
 • comunicacio@colegiominas.com

  ACTUALITAT

  Diumenge, 04 Març 2018 19:42

  L'ICGC i l'Observatori de l'Ebre renoven la col·laboració en sismologia i cartografia.

  Gestió de les dades i el patrimoni cartogràfic i sismològic de l’Observatori.
  Ambdues entitats col·laboren en projectes arxivístics i de Ciències de la Terra, catalogant i digitalitzant el fons cartogràfic de l’Observatori
   
  La cooperació ha permès recuperar el registre de l’estació sísmica més antiga de Catalunya 
   
   
  L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l’ens dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat amb competències sobre sismologia i cartografia, i l’Observatori de l’Ebre han signat avui un nou conveni de col·laboració. L’acord concreta les tasques a realitzar el 2018 per a la difusió de les dades sísmiques i la preservació i difusió del patrimoni cartogràfic i sismològic de l’Observatori.
   
  El conveni s’ha signat a l’Observatori de l’Ebre, amb la presència del secretari general del Departament de TES, Ferran Falcó; el director de l’ICGC, Jaume Massó; el director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre, Antoni Suárez; el president de la Fundació Observatori de l’Ebre i alcalde de Roquetes, Francesc Gas, i el director de l’Observatori, David Altadill.
   
  L’objectiu de l’acord és apropar la informació d’alt valor científic als estudiosos d’aquestes disciplines i la preservació del coneixement històric.
   
  L’Observatori de l’Ebre, institut universitari de la Universitat Ramon Llull, és una fundació sense ànim de lucre dedicada a l’estudi de fenòmens geofísics creada el 1904, amb una llarga tradició en matèria d’observació sismològica i d’altres paràmetres geofísics, que ha acumulat un gran fons documental. L’entitat col·labora també amb el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).
   
  Llegiu més aquí: nota de premsa gencat.cat

  Introdueix text a buscar

  Escull la categoria de notícies

  Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

  Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

  Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.