Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 18 Desembre 2018 12:49

La transició energètica

Quins recursos calen.

 El Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Graduats en Mines i Energia de Catalunya i les Illes Balears, i en el seu nom el ViceDegà sr. Eduartd Cámara, va emetre una nota de premsa al respecte del reportatge “El cor del cotxe elèctric” (Tendèn­cies, 16/XII/2018) sobre les condicions infrahumanes d’extracció de cobalt a la RD del Congo i la situació actual dels recursos minerals i el seu diferent tractament segons on sigui la seva ubicació.

Com a obligació de tot Col·legi Professional, el COETGME s'ofereix a participar, col·laborar, assessorar i recolzar en tots aquells casos que sigui requerit per òrgans o autoritats adminitratives i judicials del nostre àmbit territorial.

Aquest és l'escrit publicat a la Vanguardia.

"

La transició energètica

Impactant el reportatge “El cor del cotxe elèctric” (Tendèn cies, 16/XII/2018) sobre les condicions infrahumanes d’extracció de cobalt a la RD del Congo, mineral imprescindible per fabricar les bateries dels cotxes elèctrics i de tot tipus de gadgets. La proposta de llei sobre canvi climàtic i transició energètica estableix que al 2040 tots els vehicles que es venguin seran elèctrics. La gran pregunta que cal fer-se és d’on traurem els minerals necessaris per fer possible aquest canvi de paradigma.

Cobalt, niobi, tàntal, wolfram, liti, etcètera són minerals indispensables per al nostre model d’economia verda, la demanda dels quals augmentarà exponencialment. Són conscients els impulsors d’aquesta llei sobre les conseqüències socials i ambientals que aquest fet comportarà en països amb molts recursos minerals però amb pocs escrúpols?

Potser ja és hora que ens oblidem del discurs antimineria a Europa i els governs comencin a treballar seriosament per tornar a impulsar aquest sector a casa nostra, sempre de manera am­bientalment sostenible.

"

https://www.lavanguardia.com/participacion/cartas/20181218/453622558114/la-transicio-energetica.html?utm_campaign=botones_sociales&utm_source=twitter&utm_medium=social

 

La transició energètica

Articles relacionats (per etiqueta)

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.