Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 06 Febrer 2019 15:21

El Pla de Labors (I de II)

Novetats pel 2019

Més d'un centenar de professionals han omplert l'auditori de Foment del Treball a Barcelona en la jornada «Tramitació electrònica del Pla de Labors Minera 2019». Aquesta jornada ha estat organitzada pel Gremi d'Àrids de Catalunya, el Col•legi d'Enginyers tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya-Balears i el Col.legi Oficial d’Enginyeria de Mines del Nordest. En una sessió conduïda per Joan Ignasi Navarro, degà del col•legi d’Enginyers tècnics, hi han intervingut el cap del servei de Seguretat Minera de la Generalitat de Catalunya, Joan Carles Tarrasón i el responsable de l'Oficina de Gestió Empresarial (OGE) de Girona, Valentí Romanos que han explicat el nou (i únic a partir d'ara) canal de tramitració preparat per presentar els plans de labors per via telemàtica d'acord amb la Llei 39/2015 del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Aquesta tramitació es realitzarà des del canalempresa.

Algunes de les qüestions que es varen comentar al respecte de la nova fórmula preparada foren les següents;

- La plataforma preveu dues tipologies de presentador:  el titular o el representant legal, podent no ser el director facultatiu cap d'elles. De moment no es demana justificar autorització de la persona presentadora per tramitar el pla de labors. En qualsevol cas la persona presentadora ha de disposar d'un certificat digital per poder signar la sol·licitud.

- Cal disposar d'un correu electrònic per comunicar-se amb l'administració. A partir de la seva comunicació serà aquesta la via per mitjà de la qual l'administració es posarà en contacte 

- No és funcional al 100% per activitats a l'exterior. Per aquest motiu aquest any l'administració no podran recuperar les dades de forma automàtica des dels formularis. Això permetria enguany presentar algun document no "modelitzat".

- Per les activitats en exterior, i per raons tècniques, els annexes es trametran en un segon enviament després de rebre un requeriment per completar la solicitud presentada. Aquest requeriment tindrà un límit d'un dia perquè la documentació a presentar ja ha d'estar llesta un cop s'inicia el tràmit.

- Més enllà de l'anterior, els propers dies poden apareixer modificacions en els documents que facin que alguna o totes les observacions anteriors quedin anulades. POewr aquest motiu us demanem que no deixeu de repassar la última versió dels formularis penjats.

 

 Entra a la plataforma per desbloquejar la notícia reservada a col·legiats on trobaràs el pdf explicatiu.

 

Els ponents han intentat resoldre els dubtes dels participants i han assegurat ser conscients que la presentació telemàtica, que és obligatòria, requerirà millores per anar-ne ajustant el funcionament. Aquest fet també requerirà predisposició per part del sector per adaptar-se als canvis.

La jornada l'han tancat el president del Gremi d'Àrids, Alfonso Porro que ha animat als assistents a participar en el Comitè Tècnic del Gremi com una eina per debatre i actuar en noves realitats com la digitalització. El director General d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera, Pere Palacín ha clos la jornada posant en valor la transformació digital i ha destacat el sector com un bon termòmetre de l'estat d'un país. Fins al tercer trimestre de 2018, segons ha explicat Palacín, l'extracció havia crescut un 12%.

 

Entreu al flick del COETGME per veure totes les fotografies d'aquest i d'anteriors actes del COETGME.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.