• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    ACTUALITAT

    Divendres, 21 Juny 2019 11:00

    Carta oberta a l'administració local

    L'enginyer i la pirotècnia

     El @coetgme ha fet arribar als Ajuntaments de Catalunya una carta on posa de manifest els riscos en les revetlles i el valor que per ells tenen els professionals enginyers i graduats de mines en els camps de la pirotècnica, tan per la preparació dels plans de seguretat com dels plans d'autoprotecció.

    Us transcrivim aquí la missiva:

    "

    Barcelona, 19 de juny de 2019

    Benvolgut/da Alcalde/Alcaldessa

    Els espectacles amb artificis pirotècnics o les manifestacions festives religioses, culturals i tradicionals amb ús de productes pirotècnics estan molt arrelades al nostre país. Aquests propers mesos d’estiu són una època de l’any en la que es realitzaran molts espectacles pirotècnics en les festes majors dels pobles i ciutats. Per aquest motiu creiem que es un bon moment per adreçar-nos a les Corporacions Locals i recordar una sèrie d’aspectes que segur seran del vostre interès.

    L’ús de la pirotècnia comporta uns riscos inherents per la pròpia naturalesa explosiva d’aquests productes. Les mesures tendents a prevenir la possibilitat d’accidents i l’anàlisi dels possibles casos d’emergència i mesures de prevenció i protecció que es preveuen per a aquests casos, han d’estar inclosos en els Plans de seguretat (més de 50 kg NEC) i emergència (més de 100 kg NEC) dels espectacles. Aquest Plans han d’estar signats per personal tècnic competent en la matèria. Els titulats universitaris en mines són els únics que han rebut una formació específica i preparació tècnica en matèria que involucra explosius, i pirotècnia en particular, per l’elaboració dels Plans de seguretat i d’Emergència pels espectacles pirotècnics.

    Per aquest motiu us volem recordar la importància que comproveu que els Plans que presenteu estiguin signats per personal tècnic competent en matèria d’explosius. Si no fos així, en cas d’accidents us podrien exigir responsabilitats per aquest aspecte.

    Igualment us recomanem que comproveu si a l’equip redactor dels Plans d’autoprotecció (PAU) figura un tècnic acreditat amb competència en explosius.

    Finalment recordar que malgrat contracteu els serveis d’una empresa d’experts artillers per la prestació del servei de muntatge i disparament de l’espectacle, el reglament d’articles pirotècnics (Reial decret 989/2015), estableix clarament  que l’entitat organitzadora (normalment l’Ajuntament) assumeix plenament davant l’Administració i el públic, la responsabilitat de la celebració de l’espectacle. Per aquest motiu us animem a que contracteu els serveis professionals d’un@ enginyer@ tècnic@ / graduat@ de mines per tal que us proporcioni assistència tècnica, i certifiqui l’adequació a la normativa vigent de l’espectacle pirotècnic, tant a nivell documental com d’execució.

    Com a Corporació de Dret Públic que som, ens posem a la vostra disposició per ampliar la informació facilitada així com per ajudar-vos en tot el que necessiteu per a donar el degut compliment a la normativa relativa als espectacles pirotècnics.

    Molt cordialment,

    "

     

    Introdueix text a buscar

    Escull la categoria de notícies

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.