Imprimir aquesta pàgina
Dijous, 05 Novembre 2020 11:39

25 de novembre

Dia violència de genere.

Des de l'ICD s'adrecen a nosaltres amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el proper 25 de novembre.

Aquest dia, des de la Generalitat de Catalunya, juntament amb les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Delegación del Gobierno a Catalunya es renova el ferm compromís per erradicar les violències masclistes i s'ha consensuat un Manifest de sensibilització contra aquestes violències, per tal d’avançar en el seu abordatge.

En el manifest d’enguany es diu que “el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”. Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”. I es dirigeix als homes “que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu”. El document acaba adreçant-se als agressors, “als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat”.Us demanem que llegiu el Manifest i en feu la difusió que considereu.

El mateix dia 25 de novembre s'ha convocat a tota la ciutadania a fer a les 12.00 h del migdia un minut de silenci en els espais que la situació de pandèmia permeti. Esperem que la ciutadania, els serveis i empreses del vostre municipi s’hi sumin.

Aprofiten per informar-nos que properament des de la Generalitat de Catalunya es divulgarà de nou la campanya de sensibilització i prevenció de la violència masclista “Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes” que reforça els missatges adreçats als agressors. El focus de la solució de les violències masclistes se situa en la seva responsabilitat i no en les dones que les pateixen. També apel·la a la no complicitat de l’entorn amb els agressors i promou l’avenç en la identificació de diferents situacions de violències masclistes.

A la plana web de la commemoració del 25 de novembre a dones.gencat.cat hi ha tots aquests materials, els actes i altres activitats commemoratives que organitza el Govern, així com la disponibilitat d’altres materials de sensibilització com polseres o  mascaretes amb el lema “Prou violències masclistes”.

 

Institut Català de les Dones

Pl. Pere Coromines, 1-3  | 08001 Barcelona Tlf 93 4951600 

www.gencat.cat/icdones facebook.com/icdones twitter.com/icdones

Articles relacionats (per etiqueta)

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.