Imprimir aquesta pàgina
Dijous, 03 Juny 2021 15:51

Èxit de convocatòria en la Jornada sobre ITC 02.0.01

Jornada COETGME sobre ITC Jornada COETGME sobre ITC

La participació de gairebé la totalitat dels directors facultatius d’activitats extractives de Catalunya a la Jornada, inaugurada pel director General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, demostra l’interès que suscita entre el nostre col·lectiu la ITC 02.0.01.

 El dia 1 de juny, el COETGME ha organitzat juntament amb la Direcció General d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera del Departament d'Empresa i la col·laboració del Col·legi d’Enginyers de Mines del Nordest, una Jornada Tècnica  sobre la ITC 02.0.01 Direcció Facultativa i la Instrucció 6/2020, de 10 de desembre de 2020, sobre el  criteri de la dedicació dels directors facultatius a les activitats mineres.

La Jornada va comptar amb la presència del Director General, Sr. Manel Torrent i del Degà del Col·legi, Juan Ignacio Navarro, qui va fer les presentacions i va actuar de moderador.

La jornada va ser en format on-line mitjançant la plataforma Google Meet i va comptar amb més de 75 inscrits, és a dir, pràcticament tots els Directors Facultatius d’activitats extractives de Catalunya. Aquesta alta participació demostra que el tema que es tractava a la Jornada ha suscitat un gran interès, quan no una preocupació, en el nostre col·lectiu.

El Cap del Servei de Seguretat Minera, Sr. Joan Carles Tarrasón va fer la presentació resumida dels continguts de la ITC 02.0.01 i de la Instrucció 6/2020 de dedicació de directors facultatius i a continuació tant el mateix el Sr. Joan Carles Tarrasón com  el Sr. Manuel García Prieto van anant responent a totes les qüestions plantejades pels assistents, en un viu i interessant debat sobre qüestions molt diverses al respecte de la normativa de referència.

A tall de conclusions, destaquem les següents:

  • La figura del DF té més responsabilitat amb l’actual ITC respecte l’anterior.
  • L’objectiu de la Instrucció es dotar als Serveis de Mines d’uns criteris objectius de dedicació i homogeneïtzar el criteri per a tot el territori.
  • La DGESISM està disposada a rebre propostes de millora per modificar la Instrucció.
  • El COETGME s’ofereix a analitzar qualsevol problema que tingui algun company/a en l’aplicació de la Instrucció 6/2020, de 10 de desembre de 2020

Qualsevol altra qüestió que es vulgui plantejar al respecte, us podeu adreçar a comunicació@colegiominas.com i les farem arribar al Servei de Seguretat Minera.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.