• 93 215 13 59
  • comunicacio@colegiominas.com
    Catalan Spanish

    ACTUALITAT

    Dimarts, 31 Agost 2021 03:00

    L’EPSEM enceta el calendari acadèmic 2021-22 amb un nou enfoc orientat a la sostenibilitat mediambiental

    Des del curs 2021-2022, l'accés a la professió d'Enginyer Tècnic de Mines es realitza a través del Grau en Enginyeria de Recursos Minerals i el seu Reciclatge.

    Un dels grans desafiaments de la humanitat és garantir el subministrament de matèries primeres de forma eficient i mediambientalment sostenible a llarg termini. En aquest sentit, la Unió Europea té com a objectius estratègics la cerca de nous jaciments minerals, l’optimització dels recursos actuals i l’economia circular, d’acord amb el programa ‘Green Growth and Circular Economy’.

    El grau en Enginyeria de Recursos Minerals i el seu Reciclatge ofereix una formació multidisciplinària que permet donar resposta a aquests reptes mitjançant l’ús de les tècniques més innovadores en l’obtenció i gestió dels recursos naturals, així com el seu reciclatge.

    Amb aquest grau s’adquireixen els coneixements necessaris per gestionar les etapes d’exploració, prospecció, aprofitament i restauració en qualsevol projecte destinat a l’obtenció de recursos minerals. La formació en enginyeria minera (voladures, disseny d’explotacions mineres, ventilació, processament de minerals...), gestió del territori, geologia aplicada i obra civil proporciona un ampli ventall d’oportunitats en àmbits laborals diversos.

    La realització d’aquest grau permet a l’estudiant/a esdevenir un enginyer/a polivalent capaç de desenvolupar la seva professió amb un elevat nivell d’adaptació a qualsevol tipus de tasca relacionada amb el territori i els recursos minerals.

    Finalment, cal destacar que aquest grau habilita a l’estudiant/a per a la professió regulada d’enginyer/a Tècnic/a de Mines, i permet l’accés directe al Màster en Enginyeria de Mines que es realitza a la UPC Manresa, el qual habilita per a al professió regulada d’Enginyer/a de Mines.

    Més informació en aquest díptic adjunt o accedint al web de l’EPSEM.

    Introdueix text a buscar

    Escull la categoria de notícies

    Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears

    Els Professionals de l'Enginyeria Tècnica Minera ha estat, de sempre, els encarregats de contribuir i posar al servei de la societat els coneixements teoricopràctics adquirits a les escoles universitàries Tècniques de Mines, a fi d'obtenir i proveir dels recursos naturals necessaris per a el desenvolupament del país.

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús.